7 andebrystfileter á ca 300 g
2 ss smør eller margarin
2 ss olje
7 dl buljong (and- eller hønsebuljong)
700 g bjørnebær
maisennamel
salt
pepper
5-8 dl broccolibuketter
3 salathoder
2 kg poteter
Varm smør og olje i en jerngryte. Gni andestykkene med salt og pepper. Stek stykkene med skinnet ned i ca 6 minutter. Snu dem og stek dem i ytterligere 6 minutter.
Senk varmen. Legg lokk på gryten og stek i ytterligere 6 minutter.
Ta opp andestykkene og la dem stå tildekket til de skal brukes.
Tilsett buljongen og ca 400 g bjørnebær i stekesjyen. Kok sausen i ca 10 minutter og sil fra bjørnebærene. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Kok potetene med skall og skrell dem når de er ferdigkokt. Kok broccolibukettene i ca 1 minutt. Skjær bunnen av salathodet og plukk av bladene.
Skjær andestykkene i skiver og porsjonsanrett dem på tallerkenene med broccolibuketter, salatblader, bjørnebærsaus og friske bjørnebær. Server potetene til.
Oppskriften ser aldeles rålekker ut, men jeg savner hvor mange personer den er beregnet på – det må være en del, siden det går med 2 kg poteter.
Man skal høre mye før øra ramler av…
Det er lov å tenke selv når man lager mat.
Hvorfor i all verden lage en oppskrift med SYV fileter? Det er jo umulig å dele skikkelig opp. 7 er et primtall, og kan bare deles på 1 og seg selv.