Ingredienser

1 stk kalkunlår
Soyasaus
50 g.smør
Pepper (evt. salt)

Evt.:
Hvitløk
Sitronskall
Grillkrydder

Tilberedning

La låret være romtemperert. Skjær smøret i tynne flak (gjøres mens smøret er kjøleskapskaldt). Skjær et snitt i skinnet på låret, på oversiden, i «kneleddet». Stikk inn en finger og lag en lomme her på hver side av snittet. Stikk inn smørflakene her. Lag også «lommer» på undersiden, og øverst på låret, og stikk inn smør. Hell litt solsikkeolje (2-3 ss.) i en liten langpanne eller en ildfast form og legg låret oppi.

Kvern over litt pepper, og «klapp» den inn i skinnet. (Hvis du bruker usaltet smør, bruker du litt salt i tillegg) Sett det inn i varm stekeovn på 200 grader. Stek i 20 minuter. Bruk en skje og øs det fettet som har samlet seg i bunnen på panna over låret. Hell også over 2-3 ss. soyasaus. Sett panna inn igjen.

La den stå i 20 min. til, snu låret og øs over fett igjen. La det stå i 10 minutter til. Snu låret igjen og øs over fett. Sett på stekeovnens grill og la det få 2-3 minutter for å få skikkelig farge og sprøtt skinn.

Variasjoner:
1) Stikk inn halve (eller hele) hvitløksfedd sammen med smøret. I tillegg til at det gir god smak på kjøttet, får du «hvitløkssnacks» på kjøpet. Hvitløksfedd som har stått og kost seg i ovnen en times tid, sammen med smør og stekesjy smaker fantastisk.

2) Revet sitronskall, sammen med smøret. Bruk bare det gule, og husk å vaske sitronen godt før du river det.

3)Gni låret med grillkrydder istedenfor pepper.

4)Fyll «lommene» med pesto istedenfor smør.
5)Drypp litt balsamicoeddik over samtidig som du tilsetter soya.