Ingredienser

500 g kongekrabbeklør, rå
Salt
Olje til steking

4 hvitløk, kinesiske
Havsalt

2 avokado
1 lime
En klype salt
1 ss olivenolje

2 sjalottløk
1 dl hvitvin
100 g smør i terninger
2 ss løyrom
En klype salt
Basilikum, frisk
Noen salatblader

Tilberedning

Bruk en saks og klipp et snitt langs skallet på krabbeklørene. Ta ut innmaten og dra ut de hvite senene i kjøttet. Tørk noe av på papir og strø over salt. Stek dem i olje eller klaret smør i 2-4 min til de er gjennomstekte.

Legg hele hvitløk med skall i en ildfast form og dekk dem med havsalt. Bak i ovn på 180 °C i minst 30 min, til de er helt myke. Ta dem ut av saltet og fjern skallet.

Del avokado i to og fjern steinen. Kutt kjøttet i små biter. Smak til med limesaft, olivenolje og salt.

Kutt sjalottløk i ringer. Kok opp løk og hvitvin. Reduser til halvparten. Ta kjelen av platen og pisk inn smør i terninger. Tilsett løyrom og salt. Pynt med basilikum og salatblader. Servér straks.