Ingredienser

800 g rødspettefileter
3 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
1 egg + 1 ss vann
1,5 dl griljermel
Olje og smør til steking

Chilisaus:
3 ss smør
2 finhakket sjalottløk
2 vårløk, i tynne ringer
2 finhakkede hvitløkbåter
2 ts revet, frisk ingefær
1 rød chilipepper, renset og i tynne ringer
3 ss hvetemel
2 dl fiskefond fra glass eller vann + fiskebuljongterning
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte

Tilberedning

Start med sausen. Surr sjalottløk, v¨rløk, hvitløk, ingefær og chilipepper mykt, men ikke brunt i smørret. Dryss på hvetemel og rør godt om. Spe med fiskefond og vin og la sausen småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Hell i fløten, gi sausen et oppkok og la den småsurre videre i ca. 10 minutter. Smak til med salt og nødvendig og hold den varm. Tørk fiskefiletene godt og vend dem i mel blandet med salt og pepper. Bend dem deretter i egg vispet sammen med vann og til slutt i griljermel. Stek fiskefiletene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Server fiskefiletene nystekte med sausen, ris og salat.