Ingredienser

800 g skatefilet
2 pakker grønn tagliatelle
100 g cashewnøtter
2 eggeplommer
3 dl soyaolje
1 fedd hvitløk
1/2 ss fin Dijonsennep
1/2 sitron

Tilberedning

Aioli: Ha olje, sennep, sitronsaft, finhakket hvitløk og eggeplommer i et høyt desilitermål. Eggeplommene synker til bunns. Senk en stavmikser til bunns og kjør eggeplommene noen sekunder på full hastighet. Trekk deretter stavmikseren forsiktig oppover i oljen mens den går og vips: Majones på 1-2-3! (Og dette har all verdens kokebokforfattere forsøkt å innbille deg er vanskelig!). Vi vil ha en litt tynn majones, så justér etter behov med vann eller sitronsaft, Smak til med salt og pepper.

Kok pasta som anvist på pakken. Krydre fisken med salt og pepper. Stek i olje på én side til den er brun og sprø og varmen er trukket gjennom. Anrett pastaen pent på fire tallerkner med en skatefilet over. Dryss cashewnøtter og urter over. Drypp noen generøse klatter aioli på tallerkenen rundt.