Ingredienser

450g god grynet ricotta
2 ss parmesan, nyrevet + litt til serveringen
1 ½ ss hvetemel
havsalt og nymalt pepper
1 stort egg
en stor neve blandede modne tomater
2 kvister frisk basilikum
1 frisk rød chili, renset for frø og finhakket
extra vergine oliveolje
god rødvinseddik
olivenolje
muskatnøtt, til serveringen

Tilberedning

Bland ricottaen med parmesan, hvetemel, en klype salt og egget. Smakt til med litt nymalt pepper, og sett røren i kjøleskapet.

Del tomatene i to, klem ut frøene og kast dem. Hakk tomatene i små biter, og la overflødig væske renne av. Finhakk basilikumstilkene og riv bladene grovt, og bland det i tomatene sammen med chilien. Smak til med salt og pepper, litt god ekstra vergine olivenolje og en liten sprut god rødvinseddik.

Sett en teflonpanne på middels varme, og ha i en klink olivenolje. Sett noen klatter ricottablanding i pannen med skje. Ikke gjør pannen for full, kakene skal helst ikke komme borti hverandre. Stek ricottalappene i et par minutter, til de er gyllenbrune, så snur du dem forsiktig med stekespade og steker dem i omtrent et minutt på den andre siden.

Server med en gang, med et lite dryss havsalt, litt muskatnøtt (revet fra stor høyde) og en god skje hakkede tomater ved siden av. Drypp på ekstra vergine olivenolje med pepperpreg, og riv litt parmesan på toppen. Spis dem mens de er sprø og varme!