Ingredienser

1 kg gulrøtter
6 rødløk
4 hvitløksfedd
3 cm ingefær
1 rød chili
4 ss sesamolje
2 ts spisskum
1/2 ts fennikelfrø
1 ts gurkemeie
1 l kokosmelk
2 1/2 dl vann
salt
pepper
1 bunt koriander, hakket

Tilberedning

Skrell gulrøtter, rødløk, hvitløk og ingefær og skjær dem i tynne skiver.

Snitt chilipepperen i to. Skrap ut frøene. Grovhakk kjøttet. Varm oljen i en gryte. Fres chili, hvitløk, ingefær, spisskum og fennikel i 1 minutt. Ha i rødløk.

La blandingen surre i 4 minutter eller til løken er myk. Tilsett gulrøtter og gurkemeie. Skru ned varmen og la blandingen surre videre i 10 minutter. Tilsett kokosmelk og vann. La suppen småkoke i 10 minutter ved svak varme. Avkjøl.

Hell suppen i en food processor. Kjør til suppen blir finmost. Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. Bland hakket koriander i suppen like før servering.