500 gr scampi uten skall, forkokte
1 stor løk i tynne båter
1 liten boks bambusskudd i tynne strimler
1 slangeagurk
2 ss rapsolje
Krydder: 2 fedd hvitløk finhakket, 2 ts finhakket ingefær, 1 rød chili (fjern frøene), 3 5 ss frisk hakket koriander
Saus: 3 ss Søt chilisaus, 2 ss fiskesaus, 1 dl vann, 2 ts maisenna, 3 ss frisk koriander
Tilbehør: Kokt risvermicelli
Bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side. Del agurken i to på langs, hul ut det myke i midten og del opp agurken i tynne skiver. Varm opp en wokpanne eller stekepanne og stek løk og hvitløk i 1 ss olje til de mykner på sterk varme. Rør rundt hele tiden, tilsett bambusskudd, hvitløk og ingefær. Rør rundt, etter et par minutter tilsetter du resten av oljen og scampi. Stek til de blir gjennomvarme. Tilsett sausen og kok opp. Da tar du i agurken og blander retten godt sammen.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele, tilsett risvemicelli og la den koke i 1 minutt, hell av vannet og skyll i kaldt vann. Klar til servering. Husk å skylle bambusskuddene før du tilbereder dem.