Ingredienser
Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts
Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker1 1/2 ts
Meierismør 150g
Tilberedning
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Ovnstemperatur: 175 grader Steketemperatur: ca.30 min.
Krem: Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Avkjøl kremen noen timer . Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen)Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med raspet sjokolade.