Ingredienser

500 g modne, italienske plommetomater, skåret i to på langs
1 stor, rød paprika, skåret i fire på langs og uten frø
1 stor rødløk skåret i fire på langs
1 hvitløkfedd med skall
1 ss olivenolje
1 ½ liter grønnsakkraft eller vann
en stor klype farin
100 g liten, tørket pasta (tubetti eller makaroni)
salt
nykvernet svart pepper
friske basilikumblader til pynt

Tilberedning

Varm opp ovnen til 190 C. Legg tomater, paprika, løk og hvitløk i langpannen og drypp olivenolje over. Stek i 30-40 minutter til grønnsakene er myke og svidd på utsiden. Snu dem etter halve tiden.

Ha grønnsakene i en kjøkkenmaskin, tilsett 2 ½ dl av kraften eller vannet, og kjør maskinen til det er most. Hell over i en sikt over en stor kjele, og press mosen ned i kjelen.

Tilsett resten av kraften eller vannet, farin, salt og pepper. Kok opp under omrøring.

Ha i pastaen og la det småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller som anbefalt på pakken. Smak til med salt og pepper.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, pyntet med frisk basilikum.