Ingredienser
2 bokser (á 300 g) konsentrert klar kjøttsuppe 100 g tørket, tynn pasta (fidelini eller spaghetti) frisk flatbladet persille til garnityr nyrevet parmesan til servering Til kjøttbollene: 1 tykk skive hvitt brød uten skorpe 2 ss melk 225 g kjøttdeig 1 knust hvitløkfedd 2 ss nyrevet parmesan 2-3 ss friske blader av flatbladet persille, grovhakket 1 egg revet muskat salt nykvernet svart pepper
Tilberedning
Lag kjøttbollene. Smuldre brødet i en liten bolle, tilsett melk og la det trekke. I mellomtiden har du kjøttdeig, hvitløk, parmesan, persille og egg i en større bolle. Riv masse muskatnøtt i og smak til med salt og pepper. Klem ut så mye melk som mulig av brødet, og det i kjøttdeigblandingen. Kna alt godt sammen med hendene. Vask hendene, skyll dem i kaldt vann og form små kjøttboller på størrelse med klinkekuler. Hell begge suppeboksene i en stor kjele, tilsett vann etter anvisningen på boksen, og ha i en ekstra boks vann. Ha i salt og pepper og kok opp. Slipp kjøttbollene oppi suppen, brekk pastaen i småbiter og tilsett denne. Kok op suppen mens du rører forsiktig. La den småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken. Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med persille og nyrevet parmesan.

Mer om Suppe med kjøttboller og pasta

Suppe med kjøttboller og pasta er et klassisk rett som kan varieres på utallige måter og tilberedes etter forskjellige tradisjonelle oppskrifter over hele verden. Liker du italiensk mat? Du kan prøve en variant av suppa med kjøttboller i italiensk stil og pasta som tagliatelle eller penne. Hva med en orientalsk vri? Bruk risnudler i stedet for pasta, og krydre kjøttbollene med litt ingefær og koriander for en frisk og smakfull touch.

Kjøttbollene til denne suppen kan lages med forskjellige typer kjøtt, alt etter smak og preferanse. Svinekjøtt, kylling, kalkun eller oksekjøtt er alle gode alternativer. Hvis du vil prøve noe litt annerledes, kan du også prøve å lage kjøttboller av lammekjøtt. Det gir en dyp og fyldig smak som passer godt til en robust suppe. Når du lager kjøttbollene, er det viktig å håndtere kjøttet forsiktig. Overarbeiding av kjøttet kan gjøre kjøttbollene harde og seige.

Når det gjelder pasta, kan du velge nesten enhver type du liker. Fra spaghetti til fusilli, så lenge pastaen blir godt kokt og gir en god tekstur til suppen, vil den være et utmerket valg. Hvis du ønsker en sunnere variant, kan du velge fullkornspasta eller pasta laget av belgfrukt. I tillegg til å være velsmakende, er pasta en god kilde til karbohydrater, og gir energi som kroppen trenger.

Suppen blir ennå mer nærende og velsmakende når grønnsaker tilsettes. Grønnsaker som gulrøtter, selleri, løk, poteter, spinat og tomater kan brukes. Disse grønnsakene gir ikke bare suppen en dypere smak, men gir også verdifulle vitaminer og mineraler. Hvis du har lyst på litt ekstra varme i suppen, kan du også inkludere litt chili.

Endelig kommer vi til krydder og urter, som bringer alle smakene sammen. Basilitum, oregano, timian og rosmarin er alle gode valg av urter, mens salt, pepper og hvitløk er must-have krydder for denne typen suppe. En annen måte å utvide smakprofilen på er å tilsette litt parmesan eller pecorino. En liten mengde av denne kraftige osten kan virkelig løfte smaken til nye høyder.

Lag en porsjon av denne deilige suppen med kjøttboller og pasta, og du vil oppleve en virkelig mettende og næringsrik rett. Den er perfekt for kalde kvelder når du trenger noe varmende og trøstende, og det vil garantert være en hit hos både voksne og barn. Så ta fram grytene dine, og begynn å lage din egen vri på denne klassiske retten. God fornøyelse!.