Ingredienser

2 bokser (á 300 g) konsentrert klar kjøttsuppe
100 g tørket, tynn pasta (fidelini eller spaghetti)
frisk flatbladet persille til garnityr
nyrevet parmesan til servering
Til kjøttbollene:
1 tykk skive hvitt brød uten skorpe
2 ss melk
225 g kjøttdeig
1 knust hvitløkfedd
2 ss nyrevet parmesan
2-3 ss friske blader av flatbladet persille, grovhakket
1 egg
revet muskat
salt
nykvernet svart pepper

Tilberedning

Lag kjøttbollene. Smuldre brødet i en liten bolle, tilsett melk og la det trekke. I mellomtiden har du kjøttdeig, hvitløk, parmesan, persille og egg i en større bolle. Riv masse muskatnøtt i og smak til med salt og pepper.

Klem ut så mye melk som mulig av brødet, og det i kjøttdeigblandingen. Kna alt godt sammen med hendene. Vask hendene, skyll dem i kaldt vann og form små kjøttboller på størrelse med klinkekuler.

Hell begge suppeboksene i en stor kjele, tilsett vann etter anvisningen på boksen, og ha i en ekstra boks vann. Ha i salt og pepper og kok opp.

Slipp kjøttbollene oppi suppen, brekk pastaen i småbiter og tilsett denne. Kok op suppen mens du rører forsiktig. La den småkoke under stadig omrøring i 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken.

Serveres rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med persille og nyrevet parmesan.