2 ss olivenolje
1 finhakket løk
hakkede blader fra en kvist tørket timian, pluss litt til pynt
2 knuste hvitløkfedd
5-6 friske basilikumblader, pluss noen til garnityr
¼-1/2 ts malt rød chili
1 liter fiskekraft
3 ½ dl passata
1 ts farin
100 g frosne erter
75 g små, tørkede pastabiter
225 g frosne, rensede muslinger eller hermetiske i skjell
salt
nykvernet svart pepper
Varm oljen i en stor kjele, ha i løken og la surre i ca 5 minutter til den er myk, men ikke har fått farge. Tilsett timian, og rør i hvitløk, basilikumblader og chili.
Tilsett kraften, passata og farin, og smak til med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter, mens du rører av og til. Ha i de frosne ertene, og kok i 5 minutter til.
Tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la det småkoke under stadig omrøring til pastaen så vidt er al dente, ca 5 minutter, eller etter anvisningen på pakken.
Sett platen på svak varme, ha i de frosne eller hermetiske muslingene og la dem bli gjennomvarme, tar 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Suppen serveres glovarm i oppvarmede skåler, pyntet med basilikum og timian.