Ingredienser

1 løk
2 gulrøtter
2 selleristilker
4 ss olivenolje
400 g hermetiske kikerter, skylles
1 ½ dl passata
1 ½ dl vann
1 ½ liter grønnsak- eller hønsekraft
2 friske eller tørkede kvister rosmarin
200g tørket conchiglie
salt
nykvernet svart pepper
nyrevet parmesan til servering

Tilberedning

Finhakk løk, gulrot og selleri, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.

Varm oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og surr over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett kikertene og cannellinibønnene, bland godt og la det putre i 5minutter. Rør i passata og vann. La det koke under omrøring i 2-3 minutter.

Tilsett 5 dl av kraften, en av rosmarinkvistene, salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i en time mens du rører av og til.

Ha i resten av kraften, tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la småkoke under stadig omrøring til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken. Smak til med salt og pepper. Ta ut rosmarinkvisten og server suppen rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan og noen rosmarinblader.