20 wonton-skinn (små deigplater, ca 6 cm i diameter. Se orientalske butikker
300 g malt svinekjøtt eller karbonadedeig
150 g malte eller finhakkede rå eller kokte reker uten skall
2 ts maisenna eller potetmel
2 ss sesamolje, eller vanlig olje
¼ ts malt pepper
1 ss soyasaus
50 g gjennomsiktig vermicelli, knekkes opp og kokes nesten mør i lettsaltet vann
7,5 dl buljong (2-3 terninger + vann)
tynne ringer vårløk eller purre til pynt
Bland malt kjøtt, reker, maisenna, olje, pepper og soyasaus. Ha 2 ts av blandingen på hver wonton. Fukt kantene med vann og brett dem rundt fyllet, vri litt og klem kantene godt sammen.
Kok opp buljongen. Legg i de fylte wontonene og vermicellien. La suppen småkoke i 3 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder. Dryss vårløk eller purre over.