7 dl lys kyllingkraft eller bare vann
300 g rå scampi, uten skall
2 fedd hvitløk
5 limeblader, eller 2 ts revet limeskall
1-2 cm av en ingefærknoll
1/2 dl fish sauce
100 g sopp
5 grønne thaichili, eller 2 vanlige
saften av 1/2 lime
1 ss roasted chili pasta (nam phirik pao)
koriander eller thaibasilikum
Kok opp kraft eller vann. Kutt hvitløk i små biter. Hakk ingefær og chili. Fjern den grønne toppen på sitrongresset og del det i fire på langs.
Ha i hvitløk, limeblader, ingefær, chili, sitrongress, sopp og fish sauce. La det koke i 2-3 minutter.
Del scampien i to på langs. Ha limejuice og chilipastaen i suppeskåler. Hakk koriander. Ha scampien i gryta og la trekke til de er rosa. Det tar ca 2 minutter. Hell suppen i skålene og pynt med koriander.