Ingredienser

* 4 tykke skiver sverdfisk på ca 250 g
* salt
* mel
* 2 fedd hvitløk
* 1,5 dl olivenolje
* 4 ansjosfileter, finhakket
* 1 løk
* 4 tomater uten frø, flådd og hakket
* 1 løk, finhakket
* litt tørket rosmarin
* 12 grønne oliven uten stein, skivet
* 1 ts kapers
* pepper, nykvernet
* 2 ss persille, hakket

Tilberedning

1. Vask filetene og tørk dem med kjøkkenpapir. Strø over salt og snu de i mel
2. Fres hvitløksbåtene i oljen til de tar farge. Legg hvitløken til side og brun fisken i samme olje. Snu filetene en gang. Sett de til side og hold de varme.
3. Fres ansjos og løk i oljen til det blir som en pure. Tilsett tomater og rosmarin. Kokes i 30 min.
4. På slutten av koketiden tilsettes oliven og kapers. Smak til med salt og pepper.

Legg de varme fiskeskivene i tomatsausen og varm opp forsiktig. Dryss på fersk persille like før servering.