Ingredienser

ca. 300 gr. svineflatbiff

2 ss. hvetemel

½ ts. salt

¼ ts. pepper

smør til steking

Saus:

2 dl. kremfløte

ca. 20 einerbær

salt

soyasaus

rognebærgele

Tilberedning

Skjær fileten i ca. 2 cm. tykke skiver. Trykk dem litt ut og vend skivene i melblandingen.

Brun kjøttet lett i litt smør. Hell fløten over og legg i de knuste einerbærene.

La det småsurre i ca. 5-10 minutter, men snu filetskivene etter halve steketiden.

Smak sausen til med soyasaus, salt, pepper og rognebærgele.

Serveres sammen med aspargesbønner, broccoli, gulrøtter, ananas, rognebærgele og kokte poteter.

Mer om Svinefilet i einerbærsaus

Svinefilet i einerbærsaus er en tradisjonell og velsmakende rett som passer ypperlig til både hverdags og fest. Dette er en rett som har en nydelig smakskombinasjon bestående av svinefilet med en saus laget av einerbær. Einerbær er en urt som tilfører en unik smak til retten, og gir den en aromatisk og litt sterk karakter. Kombinasjonen av det møre svinekjøttet med den fyldige sausen gir en fantastisk smaksopplevelse, og er en skikkelig godbit for alle matelskere.

Einerbær har en veldig karakteristisk aroma og smak, og har i mange år blitt brukt som krydder i ulike kjøttretter. Foruten å være en viktig ingrediens i einerbærsaus, brukes bærene også i flere ulike øltyper, drammer og diverse norske tradisjonsretter. En av de mest kjente rettene der einerbær spiller en stor rolle er nok svinefilet i einerbærsaus. Bærene gir en frisk og lett bitter smak til sausen, noe som passer perfekt til det smaksrike svinekjøttet.

OM å tilberede retten trenger du følgende ingredienser: svinefilet, einerbær, løk, hvitløk, kjøttbuljong, rødvin, havsalt og pepper. Begynn med å steke svinefileten på høy varme, til den får en fin og gylden stekeskorpe. Deretter skal svinefileten langtidsstekes i stekeovnen på lav temperatur. Dette vil gi kjøttet en saftig og mør konsistens.

Mens svinefileten stekes, kan du begynne å lage einerbærsausen. Start med å knuse einerbærene lett i en morter. Deretter freses de i en kjele sammen med finhakket løk og hvitløk. Tilsett kjøttbuljong og rødvin, og la det småkoke til det har redusert litt i volum. Smak til med havsalt og nykvernet sort pepper.

Svinefilet i einerbærsaus kan serveres med mange forskjellige typer tilbehør. Tradisjonelt sett blir retten ofte servert med poteter, men den passer også veldig godt sammen med for eksempel stekte sopp og en frisk salat. Ikke glem å drysse noen friske urter over retten rett før servering, da dette vil gi retten et ekstra løft.

Til tross for at svinefilet i einerbærsaus har en lang tradisjon i norsk matlaging, er det likevel mange som ikke har smakt denne deilige retten. Hvis du er blant disse, anbefales det på det sterkeste å prøve retten. Kombinasjonen av det saftige svinekjøttet og den smaksrike einerbærsausen er rett og slett uimotståelig.