1/4 Løk
150 gram Svinefilét
1 ts Sennep
1 ss Smør
1 dl Kremfløte
1 fedd Hvitløk
1/4 Buljongterning
Krydder:
Litt Pepper
Litt Salt
1 ts knust Grønn pepper
Grønnpeppersaus:
Smelt smøret i en kasserolle, legg i løken og la den surre på svak varme uten å bli brun. Ha i grønnpepperen, og surr et par minutter til. Ha i sennep, og spe med fløte, vann (bare litt) og ha i buljongterningen og hvitløk. La sausen koke inn litt til passe tykk konsistens under omrøring.
Tørk svinefileten, og brun smør i en setkepanne. Stek hele fileten i 10 – 15 minutter, og snu den så den blir pent brun rundt hele. Salte og pepre.
Skjæres i tykke skiver på skrå, hell litt av den varme sausen over, og server resten ved siden av. (Fileten kan selvsagt også skjæres i skiver, brunes og evt. trekke litt i sausen)
Som tilbehør: Salat eller bønner/sukkererter. Kokte mandelpoteter, ris, båndspaghetti, eller kanskje Hasselbackpoteter.