* 1 kg svinekam med ben
* 3 ss hakket rosmarin
* 4 fedd hvitløk
* 1 ts grovmalt sort pepper
* 1 ss havsalt
* 2 ss olivenolje
* 1/2 løk
* 1/2 purreløk
* 3 dl hvitvin
Grønnsaker til svinekam:
* 2 hvitløksfedd
* 1/2 dl olivenolje
* 3 ss smør
* 1 grovhakket rød løk
* 3 poteter i båter
* 3 fennikel i båter
* 2 ss hakket oregano
* Saften av 1/2 sitron
* 1 dl vann
Løsne kjøttet på svinekammen nesten helt fra beinet, la et lite stykke sitte fast slik at kjøttet kan legges pent tilbake på beinet. Bland rosmarin med hakket hvitløk, pepper og havsalt og gni dette inn i kjøttet. Surr kjøttet tilbake på beinet med kjøkkentråd. Sett steken i en ildfast form, tilsett løk, purre og 1 dl hvitvin. Sett den i ovn på 200 grader i 30 minutter. Ta ut og tilsett 2 dl hvitvin og la den bake i 30 minutter til.
Grønnsakene:
Legg hvitløksfedd i en vid kjele med olivenolje. Varm opp og tilsett løk, poteter, fennikel, oregano, vann og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. La grønnsakene koke til de er møre. Tilsett smør ved servering.