Ingredienser:

Beregn 400-450 gram pr. person – eller stek så stor ribbe du har plass til i stekovnen, for det kommer til å gå med allikevel i de nærmeste dagene.

Rut opp svoren, hvis det ikke er gjort i butikken. Salte og pepre på begge sider av ribba, og sett den kaldt i 2-3 døgn før steking.

Tilberedning:

Sett ovnen på 230 grader.

Legg ribba i en ovnspanne, med svorsiden ned. Hell 2-3 desiliter kokende vann i ovnspannen, pakk inn ribba med aluminiumsfolie som klemmes godt rundt kanten på ovnspannen.

Ribba dampes nå i 30 – 40 minutter. Sett så ned ovnen til 200 grader. Ta av aluminiumsfolien. Legg ribba over på en rist over ovnspannen, nå med svorsiden opp. Sett varmen ned til 200 grader. Spesielt hvis du bruker familieribbe, er det viktig å bygge opp oppunder ribba så overflaten blir rett, og det ikke samler seg en «dam» av fett oppå. Bruk gjerne en dyp tallerken til oppbygningen.

Ribba stekes videre, beregn ca. 2 – 2,5 timer for familieribbe og ca. 1,5 timer på tynnribbe.

For sprøtt svor, la ovnsdøren stå på gløtt de siste minuttene, så fuktigheten slipper ut av ovnen. Du kan også la ribba få etpar minutter under grillen tilslutt, følg godt med for det kan lett bli brent.

La ribba hvile i minst 1/2 time før den skjæres opp, så blir ribba saftig og god.

Hvordan velge vin til ribbe