Ingredienser
250 gram couscous 2,5-3 dl nykokt vann saft av ca. 1/4 sitron 3 ss extra virgin olivenolje salt og pepper Ha couscousen i en bolle. Tilsett varmt vann (jeg pleier å koke det opp i vannkokeren først), presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Dekk med plastfolie og la couscousen svelle mens du lager klar resten av salaten. 4 gode tomater i terninger 1/2-1 hakket rødløk (avh. av hvor sterk den er) evnt. grillet rød og gul paprika i småbiter (kan sløyfes) masse hakket bladpersille litt hakket frisk mynte (essensielt for å få den riktige smaken!) salt og pepper saft av 1/4 sitron 3 ss extra virgin olivenolje
Tilberedning
Bland sammen alle ingrediensene i den bollen du skal ha salaten i. Rør inn couscousen etter ca. 15-20 min, når den har absorbert all væsken og er litt avkjølt. Etter at salaten har fått stå en times tid, kan du så smake for å sjekke om den trenger mer sitron, salt eller pepper.

Mer om Tabbouleh

Tabbouleh er en tradisjonell rett fra Midtøsten, spesifikt fra Libanon, men den er kjent og elsket over hele verden. Rettens grunnleggende ingredienser er bulgur (hvetegryn), finhakket persille, mynte, tomat, løk, sitronsaft og olivenolje. Imidlertid kan det være varianter i ingrediensene avhengig av regionen den kommer fra. For eksempel kan det hende at quinoa erstatter bulgur i noen versjoner, gjør retten glutenfri.

Tabbouleh retten står som en sunn og frisk side, perfekt for sommerlig vær, men det er også kjent for sine helsefordeler. Persille og mynte er rike på vitamin C og kraftige antioksidanter, og bulgur er en god kilde til fiber og protein. Sitronsaften gir også en dose vitamin C og hjelper med fordøyelsen av retten. Dessuten er olivenolje kjent for sin helsegagnlige effekt på hjertet og kolesterolet.

Tabbouleh retten serveres vanligvis kald, noe som gjør den ideell som en lett lunsj eller et forfriskende mellommåltid på en varm dag. Den kan også serveres som forrett eller som tilbehør ved siden av hovedmåltidet. I Libanon spises den ofte sammen med romaine salat eller flatbrød.

Tabbouleh har en distinkt smak, med en balanse mellom bitterheten fra persille og mynten, syrligheten fra sitronsaft og den dype, rike smaken av olivenolje. Tomaten og løken gir et hint av sødme og skarpness til retten. Tillegget av bulgur gir tekstur og tyngde, noe som gjør retten tilfredsstillende som et måltid i seg selv.

Det er viktig å merke seg at tabbouleh, som en tradisjonell rett, krever spesifikk oppmerksomhet under forberedelsene. For eksempel er det særegent at persillen er veldig finhakket. Dette gir ikke bare retten dens frodige grønne farge, men det er også essensielt for dens unike tekstur. Bulgur skal være akkurat kokt før den tilsettes resten av ingrediensene for å opprettholde sin tekstur og forhindre at den blir soggy.

Til slutt, tabbouleh er mer enn bare en kulinarisk skapelse. Det er en del av en kulturell arv som går mange århundrer tilbake. I møtet mellom tradisjon og modernitet, har tabbouleh utviklet seg og tilpasset seg til forskjellige regioner og dietter, men har alltid opprettholdt sin autentiske smak og helbredende egenskaper. Enten serverer du det som en side parabolen eller som et hovedmåltid, inviterer tabbouleh til et rikt og smakfullt eventyr av matopplevelser.