250 gram couscous
2,5-3 dl nykokt vann
saft av ca. 1/4 sitron
3 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper
Ha couscousen i en bolle. Tilsett varmt vann (jeg pleier å koke det opp i vannkokeren først), presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Dekk med plastfolie og la couscousen svelle mens du lager klar resten av salaten.
4 gode tomater i terninger
1/2-1 hakket rødløk (avh. av hvor sterk den er)
evnt. grillet rød og gul paprika i småbiter (kan sløyfes)
masse hakket bladpersille
litt hakket frisk mynte (essensielt for å få den riktige smaken!)
salt og pepper
saft av 1/4 sitron
3 ss extra virgin olivenolje
Bland sammen alle ingrediensene i den bollen du skal ha salaten i. Rør inn couscousen etter ca. 15-20 min, når den har absorbert all væsken og er litt avkjølt.
Etter at salaten har fått stå en times tid, kan du så smake for å sjekke om den trenger mer sitron, salt eller pepper.