Ingredienser:

· 500 g tagliatelle (båndspaghetti)

· 2 ss olivenolje

· 2 ss smør/margarin

· 100 g bacon i terninger

· 1 finhakka løk

· 1 grovrevet gulrot

· 1 grein finsnittet stilkselleri

· 350 g kjøttdeig (eller bankekjøtt)

· 1 dl tørr hvitvin (bruk den fra forretten)

· 2 ss tomatpure

· 1 boks hakka italienske tomater

· 4 hvitløkbåter

· kverna salt og pepper

· eventuelt 4 ss fløte

· brød

Tilberedning:

Varm olje og smør, stek baconterningene, tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk, og la det frese et par minutter. Rør inn kjøttdeigen med en gaffel slik at den korner seg. Bland vin, tomatpure og tomathakk, og hell det i panna/gryta. Kok opp og smak til med salt og pepper. La sugoen/sausen surre under lokk i ca ½ time. Tilsett litt vann dersom den blir for tørr. Etter vel halve koketida røres eventuelt fløten inn. Kok tagliatellen som anvist på pakken. Sil av vannet og hell den over i dypt fat. Server sausen porsjonsvis over tagliatellen og ha reven parmesanost over. Brød er godt til.