Teknologi har virkelig mange svar på moderne problemer. Faktisk kan vi enkelt argumentere for at teknologien selv, paret opp med rask industrialisering, er i kjernen av dagens klimakrise. Men teknologien kommer ikke til å forsvinne, og det er en bra ting fordi den også tilbyr oss løsninger på noen av våre mest presserende miljøbekymringer.

Fra å bidra til å bekjempe branner i Australia og Amazonas til å spore illegal avskoging, gjør teknologi noen ganske interessante og hendige verktøy som hjelper oss med å leve miljøbevisste liv tilgjengelige. 

Veganere og de som streber mot et 100 % plantebasert kosthold kan også dra god nytte av teknologien. Her er noen av de aller beste appene for nye veganere og vegan-nysgjerrige. Legg disse fem smarttelefon-appene til som nye verktøy i verktøykassen din, uansett om du allerede lever vegansk eller er i startfasen.

1. AirVegan

Flyreiser, og reiser generelt, skaper et helt nytt sett problemer for veganske jet-settere. Mange matutsalg på flyplasser mangler ordentlige veganske alternativer, eller har rett og slett ingen alternativer i det hele tatt. AirVegan ønsker å rette på mangelen på balanse ved å fortelle hvilke flyplasser og hvilke terminaler som har vegan-vennlige alternativer på menyen.

Hver flyplass har også en fargerangering som indikerer hvor veganske matalternativene er, der grønt betyr mange alternativer, gult betyr noen og rødt betyr begrensede valgmuligheter.

Bare husk å slå på VPN-et ditt om du er tilkoblet flyplassens åpne nettverk. Hvis du lurer på hva VPN er for, er det en app du kan laste ned for å kryptere trafikken din

2. Is It Vegan?

Kampen er reell. Mange produkter markedsføres som plantebaserte eller passende for veganere når de faktisk inneholder animalske produkter. Du kan forbigå all salgsretorikken ved å raskt og enkelt sjekke hvor vegansk et gitt produkt er med Is It Vegan?

Skann strekkoden og appen vil fortelle deg om et produkt er vegansk, vegetarisk eller ingen av delene. Hatten av for utvikleren som holder denne appen helt fri for betalinger.

3. Vegaholic

Elsker du å ta deg et glass vin, men hater tanken på at vinen din kan være filtrert gjennom fiskeblærer? Vi skjønner deg godt. Det som er enda verre, er at de fleste produsenter ikke indikerer bruken av dyreprodukter på etiketten sin, og i mange land er det ikke et krav.

Vegaholic hjelper deg med å navigere mellom skjærene i drikkevareindustrien ved å spesifisere vegansk øl og vin. Referanseveiledningen lar deg raskt søke etter et merke ved navn og sjekke dets grønne identitet.

4. 21-Day Vegan Kickstart

Den perfekte appen for nye og aspirerende veganere. 21-Day Vegan Kickstart ble skapt av Physicians Committee for Responsible Medicine, og tilbyr en komplett 21-dagers måltidsplan inkludert oppskrifter, videoer, handlelister og mer. 

Programmet er utviklet av ernæringsfysiologer, og er en ideell måte å stupe med hodet først ut i et plantebasert kosthold. Ikke-veganer kan til og med bli overbevist om å bli med på planen ettersom mange brukere rapporterer om uventede helsefordeler, vekttap og økt energinivå.

5. Happy Cow

Alle veganske appers mor og go-to for de fleste veganere på farten. Happy Cow har servert sladderen om hvem som lager god vegansk mat og hvor siden 1999. Programmet kommer nå i app-form, og dekker vegan-vennlige alternativer i mange land rundt om i verden. 

Det er så populært at du må jobbe hardt for å finne et land uten Happy Cow-godkjente alternativer. Omtale-funksjonen betyr at appen fungerer ganske likt et vegansk Yelp! med kunder som tilbyr tilbakemeldinger på deres plantebaserte måltider.

Mens det kan virke skremmende å bli veganer til å begynne med, har teknologien gitt oss mange nyttige verktøy for å forenkle overgangen til full veganisme. Hvis du er i ferd med å ta dine første skritt inn i den plantebaserte verdenen, last ned appene ovenfor og sørg for at alt går etter planen.