Hjernen er den viktigste og mest komplekse delen av kroppen. Den er ansvarlig for å gjøre utallige oppgaver hver dag, og den slutter aldri å jobbe. Hjernen må derfor få næring for å sikre at den har energi til å kjøre med optimal hastighet.

Dersom du ikke gir hjernen de beste næringsstoffene, kan ulike helseproblemer oppstå. Du kan oppleve endringer i humøret og få problemer med hukommelsen, søvn og til og med de minste gjøremålene. 

De hjelper deg med å bygge logiske og kreative tankemønstre, samtidig som du sørger for at hjernen har noe å sysle med.

Det ville være fordelaktig å prøve ulike måter å forbedre hjernekraften på, blant annet ved å kombinere supermat i kostholdet for å få mest mulig ut av hjernens kapasitet. 

Mat er imidlertid ikke det eneste hjernen krever. Trening er også viktig for å holde hjernen aktiv. Det finnes flere mentale øvelser som gir en positiv effekt på hjernen. Det er en av grunnene til at folk liker å spille spill drevet av logikk og konkurranse på nett, som online sjakk, for å forbedre logisk tenkning. Det finnes flere studier som viser de mentale, sosiale og/eller emosjonelle fordelene ved å spille ulike spill. Det kan dreie seg om mange ulike typer spill som varierer fra oppmerksomhetsbaserte spill, eller spill med komplekse regler som for eksempel GGPoker Flip & Go, eller mer tradisjonelle brettspill som Scrabble eller Pictionary.

La oss ta en titt på noen av de beste matvarene som vil bidra til å holde deg i form. 

  1. Selleri

Dette er en av de planteforbindelse som inneholder mest luteolin, en kjemisk sammensetning som reduserer hastighetene på aldersrelatert hukommelsestap. Luteolin sies å redusere betennelsen i hjernen, som blir ansett for å være hovedårsaken til nevrodegenerasjon. 

Ved å spise selleri og inkludere det som en del av kostholdet, kan du enkelt forhindre hjernens pågående degenerasjon. 

  1. Nøtter

Alle typer nøtter anses å være svært bra for helsen. De gir energi til hjernen og nervesystemet. Nøtter er en god kilde til omega-3-fettsyrer og inneholder også mye vitamin E. Å spise nøtter kan bidra til å unngå medisinske problemer som demens gjennom å beskytte hjernen mot frie radikaler. Nøtter kan spises rå, men ofte anbefales det å bløtlegge dem over natten i minst åtte timer, noe som gjør det veldig enkelt for kroppen å fordøye dem. 

  1. Gurkemeie

Gurkemeie er kjent som et krydder som tilsettes mat. Den inneholder et kjemisk stoff kalt kurkumin som er kjent for å bedre hukommelsen og hjelper til med å skape nye hjerneceller gjennom en prosess kalt nevrogenese. 

Kurkumin hjelper også til å lindre betennelse i hjernen og forhindrer årsaken til demens og Alzheimers. 

  1. Spinat

Spinat er en vanlig kilde til nitrater i kroppen. Nitrater er viktige ettersom de bidrar til å øke blodtilførselen til hjernen og forbedrer en persons mentale ytelse. Det bidrar også til å forhindre vekst av svulster og kreftceller. 

  1. Rødbete

Når vi snakker om nitrater, er rødbeter også en sterk nitratkilde. Nitrater i rødbeter omdannes til nitritter i munnen av bakteriene. Disse nitrittene bidrar deretter til å åpne blodårene og øke strømmen av blod og oksygen for å forbedre deres funksjon. Det hjelper også til å forhindre demens og andre kognitive tilstander som kan skade kroppen. 

Søk på nettet etter fantastiske matoppskrifter og ingredienser som kan bidra til å forbedre måltidene dine. 

Sluttord

Så nå vet du at hjernen ikke bare er en del av kroppen, men også har en tendens til å gjøre det meste av det kroppslige arbeidet. Derfor er det viktig å ta vare på hjernen og begynne å spise variert og deilig mat. 

Å holde hjernen frisk og aktiv kan hjelpe deg med å forbedre hjernens potensial og øke hastigheten til den, slik at du kommer deg gjennom hverdagen uten problemer.