Det er mange som synes det er spennende å finne gode vinkombinasjoner til maten, samtidig som det selvfølgelig også finnes en mengde fantastiske alkoholfrie alternativer. Selv restauranter som Maaemo tilbyr for eksempel juicepakker til sine eksklusive gourmetmenyer. Det finnes et stort utvalg vintilbehør å velge mellom for deg som foretrekker vin, og et godt vinkjøleskap er noe av det mest sentrale – etter glass og en vinåpner.

Derfor er et vinkjøleskap nyttig for alle som drikker vin

Det er kanskje noen som tenker at et vinkjøleskap bare er for vinsamlere, men det er heller omvendt – det kan faktisk være vinentusiaster som ikke lagrer vin som har størst nytte av et vinkjøleskap. Alle viner har en optimal serveringstemperatur, og den er tilnærmet aldri verken kjøleskap- eller romtemperatur. Da gjenstår alternativet å prøve å kjøle ned eller varme opp vinen samtidig som du følger med på temperaturen, noe som kan være vanskelig. Et vinkjøleskap kan justeres til eksakt den temperatur som vinen skal serveres ved, og mange skap har dessuten flere temperatursoner. Da kan du for eksempel ha en sone som er tilpasset hvitvin, og en som er tilpasset rødvin. Deretter kan du gjøre finjusteringer til akkurat den vinen du skal servere.

Størrelse og funksjoner tilpasset bruken

Det finnes vinkjøleskap i praktisk talt alle størrelser – fra skap med plass til bare en håndfull flasker og til løsninger for lagring av mange hundre forskjellige flasker. Det er viktig å være realistisk når det gjelder hvor mye plass du trenger, men samtidig også velge en modell som gjør det mulig for vinsamlingen å vokse.

Et skap med flere soner vil være nyttig for de aller fleste, enten for temperering av forskjellige typer vin, eller for å lage en sone til langtidslagring. Et annet alternativ er selvfølgelig å benytte et stort skap til langtidslagring, kombinert med et mindre skap til temperering av flasker i forkant av servering.