Ingredienser
400 g blandede grønnsaker, f.eks. asparges, gulrot, squash, rødløk, minimais, sopp Olje til fritering 12 scampi, renset 2 never blandede krydderurter, f.eks. basilikum, salvie, persille Tempurarøre: 1 eggehvite, stivpisket 1 kopp øl, kaldt 1 kopp vann, iskaldt 2 kopper mel Maldonsalt
Tilberedning
Skrell, rens og kutt grønnsakene i strimler og pene biter. Varm opp oljen i en wok eller stor vid kjele til 180 °C. Tempurarøre: Bland egg, øl, vann og mel. Vend grønnsaker, urter og scampi i røren og fritér til de er gylne. La renne av på kjøkkenpapir. Dryss salt over. Servér gjerne med forskjellige dipper til.

Mer om Tempura på scampi, grønnsaker og urter

Tempura er en populær japansk matlagingsteknikk som involverer å dyppe sjømat eller grønnsaker i en lett, luftig røre og raskt steke dem i varm olje. Tempura på scampi, grønnsaker og urter er en herlig kombinasjon av smaker og teksturer som vil begeistre enhver matelsker.

Først, la oss snakke mer om scampi. Scampi er små krepsdyr som er svært ettertraktet i matlaging på grunn av deres søte, saftige kjøtt. Tradisjonelt sett, er halene det mest brukte stykket når det lages scampi-tempura. De blir skrellet, men en del av halen blir ofte igjen for presentasjonens skyld. Scampiene blir så dyppet i tempuradeigen og fritert til de er gyllenbrune og sprø. Når det tilberedes riktig, er resultatet en sprø utvendig, med et saftig, velsmakende indre.

På den annen side, gir grønnsaker en deilig kontrast til det rike krepsdyret. Populære valg for grønnsaker i tempura inkluderer brokkoli, søtpoteter, aubergine, bell peppers og squash. Disse grønnsakene blir skåret i tynne skiver eller biter, dyppet i tempuradeig og stekt til perfeksjon. Den sprø overflaten kompletterer den myke, varme grønnsaken på innsiden, og sammen skaper de et symfoni av smaker og teksturer som er både tiltalende og tilfredsstillende.

Urter legger til en annen dimensjon til denne retten. Vanlige urter som er brukt inkluderer gressløk, persille, shiso (japansk perilla) og koriander. Ikke bare legger de til farger til presentasjonen, men de gir også et friskt og aromatisk element til retten. Tilberedning av urter for tempura kan variere. Noen urter blir lett belagt med tempuradeig og fritert, mens andre blir finkuttet og strødd over ferdigretten som en garnering.

Til slutt, tempura serveres ofte med en lett soya-basert dyppesaus kjent som tentsuyu, som består av dashi, mirin og soya saus. Dyppe hver bit av scampi, grønnsak eller urt i denne sausen legger til en annen lag av smak. Andre ganger kan det også serveres med en ponzu saus, en sitrus-basert saus som hjelper å balansere rikheten av tempura.

Så det er tempura på scampi, grønnsaker og urter – en sprø, saftig, og smakfull japansk delikatesse som er verdt å prøve. Til tross for sin enkelhet, kan denne retten være utrolig tilfredsstillende og gir en fin variasjon til de vanlige måltidene.