Ingredienser

300 g kokte, rensede kongereker eller
store reker
1 squash ca 300 g
2 rensede paprikafrukter
3/4 l frityrolje til steking
søt soya
søt chili

Tempurarøre
4 ss maisenna
250 g hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
4 dl vann
2 eggehviter

Tilberedning

Ha de tørre ingrediensene til røren i en kjøkkenmaskin. Hell i vann og kjør til glatt røre. Sil den. Pisk hvitene til stivt skum og vend inn med lett hånd. La røren svelle en times tid i kjøleskapet.

Tørk rekene godt. Skjær squash og paprika i litt store terninger. Ta frem røren. Dypp reker og grønnsaker i røren. Stek dem gylne og sprø i rikelig med varm olje (OBS! forsiktig!). Legges over på fettsugende papir. Holdes varme
i ovnen.

Legg opp reker og grønnsaker hver for seg, og servér med soya og chili. Ha sprø snacks og lett musserende vin i tillegg.