300 g kokte, rensede kongereker eller
store reker
1 squash ca 300 g
2 rensede paprikafrukter
3/4 l frityrolje til steking
søt soya
søt chili
Tempurarøre
4 ss maisenna
250 g hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
4 dl vann
2 eggehviter
Ha de tørre ingrediensene til røren i en kjøkkenmaskin. Hell i vann og kjør til glatt røre. Sil den. Pisk hvitene til stivt skum og vend inn med lett hånd. La røren svelle en times tid i kjøleskapet.
Tørk rekene godt. Skjær squash og paprika i litt store terninger. Ta frem røren. Dypp reker og grønnsaker i røren. Stek dem gylne og sprø i rikelig med varm olje (OBS! forsiktig!). Legges over på fettsugende papir. Holdes varme
i ovnen.
Legg opp reker og grønnsaker hver for seg, og servér med soya og chili. Ha sprø snacks og lett musserende vin i tillegg.
Skriv kommentaren her. html kode vil ikke vises på siden, kun ren tekst. Takk for din kommentar. Litt for komplisert synes jeg. mange andre oppskrifter på tempura som er mye enklere og gode på smak