Ingredienser
Bland marinaden: 2deler Soyasaus 1 del Sake(eller hvitvin eller vann) hakket/presset Hvitløk(etter smak) 1 tommelstr raspet/hakket Ingefær Mariner, helst over natten. Stek fisken i ovnen, 225-250grader helt øverst til den er ferdig. Kyllingen (i biter) stekes i panne.
Tilberedning
Kok ris Thaisaus Bland sammen: 3ss fiskesaus 2ss vann saften fra 1 lime 1/2ts sukker (helst brunt) Masse chilli i ringer Evt. hakket koriander. Serveres i en skål ved siden av det andre. Peanøttsaus Varm opp(ikke kok): 8ss peanøttsmør 3dl kokosnøttmelk 1/2ts salt 2ss soyasaus litt hakket chilli eller litt chillipulver ca 1/3 hakket rødløk

Mer om: Teriyaki laks eller kylling

Teriyaki laks eller kylling er populære retter i Japansk mat som har tatt verden med storm. Disse rettene er kjent for sin søte og salte smak, som kommer fra Teriyaki-sausen. Denne sausen er laget av soyasaus, mirin, sukker og sake, som gir en dyp, rik smak som er både søt og umami.

Laks og kylling er begge utmerkede valg for Teriyaki-retter. Laksens fete og fyldige smak går fantastisk godt sammen med Teriyaki-sausen, som gir retten en herlig balanse. På den annen side er kylling et magrere alternativ som også fungerer utmerket med Teriyaki-sausen. Kylling absorberer smakene i sausen, noe som gir et deilig måltid.

Når det gjelder ernæring, er både Teriyaki laks og kylling sunt. Laks er rik på omega-3 fettsyrer, som er kjent for å støtte hjertehelsen og redusere inflammasjon. På den annen side, kylling er en utmerket kilde til protein og er lav på fett, noe som gjør det til et godt valg for de som fokuserer på et magert kosthold.

For å lage Teriyaki laks eller kylling, bør fisken eller kjøttet marineres i Teriyaki-sausen i minst en time for å gi det tid til å absorbere smakene. Etter marinering, blir det stekt eller grillet til perfeksjon. Serveres med ris eller nudler og grønnsaker for et balansert og velsmakende måltid.

Neste gang du har lyst på noe forskjellig, prøv Teriyaki laks eller kylling. Du kan nyte smaken av Japansk mat i ditt eget hjem, og det er en fantastisk måte å introdusere nye smaker til middagsbordet. Med sitt unike smaksammensetning er Teriyaki laks eller kylling sikker på å bli en favoritt!.