Ingredienser
1 boks kikerter litt olje salt (gjerne flak) krydder etter smak eller urter (f.eks taco-mix, timian, hvitløkspulver/-salt, chilli osv.)
Tilberedning
Skyll ertene og la de renne godt av. Bre de ut på smurt stekeplate eller utover bakepapir. Krydre eller strø over urter etter smak. Sett i høyt i ovnen på ca 200 grader ca 15 min (til de er gylne og sprø).

Mer om emnet: Ristede kikerter

Ristede kikerter har blitt en populær snack både blant barn og voksne. Det er ikke bare lekkert, men det er også fullpakket med helsefordeler som gjør det til et utmerket alternativ til usunne snacks. Disse små, runde, knasende frolignende godbiter kan lett tilberedes hjemme og tilpasses etter din smak.

Kikerter, også kjent som kikærter, er en type belgfrukt som er kjent for sin næringsverdi. De er rike på fiber, protein, vitaminer og mineraler som gir mange helsefordeler, inkludert forbedret fordøyelse og vektkontroll. Når de er ristet, blir de til en knasende snack som er like tilfredsstillende som potetgull, men mye sunnere. Ristede kikerter er en god kilde til protein, noe som gjør dem til en perfekt snack for de som trenger en ekstra energikilde på farten.

Å lage ristede kikerter er en ganske enkel prosess. Alt du trenger er kikerter, litt olivenolje og dine favorittkrydder. Det første du må gjøre er å skylle og tørke kikertene. Dette fjerner eventuelle gjenværende bløtleggingsvann og forbereder frøene for steking. Deretter må du kaste kikertene med olivenolje og dine valgte krydder. Den siste delen er å steke kikertene på en forvarmet ovn til de blir gylne og sprø.

En av de store fordelene med ristede kikerter er de forskjellige smakene og teksturene du kan lage. Du kan eksperimentere med ulike krydder og urter for å skape din egen unike smakskombinasjon. For eksempel kan du bruke paprika, hvitløk eller rosmarin for en smakfull versjon. Du kan også prøve en litt søtere versjon ved å tilsette litt honning eller lønnesirup.

Ristede kikerter er også veldig allsidige og kan brukes i mange forskjellige oppskrifter. De kan inngå i salater, brukes som topping på supper eller blendes til en deilig hummus. Ristede kikerter kan også være et flott alternativ til krutonger i Caesar-salat eller bare snacks på egen hånd.

I tillegg til alle de helsemessige fordelene og den fantastiske smaken, er ristede kikerter også miljøvennlige. Kikertplanter er kjent for å forbedre jordkvaliteten ved å fikse nitrogen i jorden, noe som reduserer behovet for kunstgjødsel. Med alle disse fordelene er det ikke rart at ristede kikerter blir mer og mer populære som snack.