Teriyakipinner

Ingredienser 16 avlange biter av røkelaks/gravlaks 2 ts Dijon-sennep 2 ts revet ingefær 1/2 dl hakket vårløk 1,5 dl soyasaus/teriyakisaus Tilberedning Teriyakipinner: Tre laksen på 16 blomsterpinner. Bland ingefær og sennep og bre et tynt lag på laksen. Dryss hakket vårløk over. Hell sausen i 8 små glas og dypp laksen i.

Mer om Teriyakipinner

Teriyakipinner er en populær asiatisk matrett, spesielt kjent i Japansk matlaging. Ordet ‘teriyaki’ stammer fra det japanske ordet ‘teri’, som betyr glans, og ‘yaki’, som betyr grill eller stek. Derfor har teriyakipinner en særegen glans som kommer fra den tykke soyabaserte sausen de er belagt med under grillingen.

Teriyakisausen er en nøkkelkomponent i denne retten og er tradisjonelt laget av fire hovedingredienser: soyasaus, sake, sukker og ingefær. Denne søt og salt smaks-kombinasjonen er et signatur trekk ved japansk matlaging. Imidlertid har flere varianter og tilpasninger blitt gjort i teriyakisausen over tid, og noen versjoner kan også inkludere hvitløk, honning eller sesamfrø for å berike smaken. Saken med teriyakipinner er at de kan være laget av forskjellige typer kjøtt, inkludert kylling, biff, laks eller scampi. Det mest vanlige er imidlertid kylling. Kjøttet blir først marinert i teriyakisaus, noen ganger i flere timer for å tillate smaken å trenge inn. Deretter trengs kjøttet på spyd, og derav navnet teriyakipinner. De blir så grillet til de gyllenbrune og har den karakteristiske glansen.

Det er verdt å merke seg at selv om spyd er mest vanlig, er teriyaki også anvendelig i andre matretter. For eksempel kan den brukes som en saus for steking eller som glasur for grillet mat. Og mens teriyakisaus er kommersielt tilgjengelig i de fleste supermarkeder, ingenting slår smaken av tradisjonell, hjemmelaget teriyakisaus. Det samme kan sies for teriyakipinner, å lage dem hjemme gir deg kontroll over kvaliteten på ingrediensene og friskheten av retten.

Teriyakipinner er en bærebjelke på mange japanske restauranter og er kjent for sin distinkte, komplekse smak sammen med sin relativt enkle tilberedning. Denne klassiske retten er både næringsrik og innbydende, og er en utmerket innføring til japanske matkultur for de som er nye til det. Det er også verdt å notere at teriyakipinner er også veldig populære i vestlige land, hvor deres unike smak og attraktiv visuell appell har gjort dem til en favoritt blant mange matentusiaster.

I konklusjon, teriyakipinner er en ikonisk asiatisk rett som legemliggjør balansen mellom søt og salt som er så sentral i japansk matlaging. Deres tilgjengelighet og enkelhet i forberedelse har bidratt til deres globale popularitet. Enten du nyter dem på en restaurant, lager dem hjemme, eller smaker dem for første gang, er teriyakipinner en matopplevelse du ikke vil gå glipp av.

Legg igjen en kommentar