Ingredienser 16 avlange biter av røkelaks/gravlaks 2 ts Dijon-sennep 2 ts revet ingefær 1/2 dl hakket vårløk 1,5 dl soyasaus/teriyakisaus Tilberedning Teriyakipinner: Tre laksen på 16 blomsterpinner. Bland ingefær og sennep og bre et tynt lag på laksen. Dryss hakket vårløk over. Hell sausen i 8 små glas og dypp laksen i.

Mer om Teriyakipinner

Teriyakipinner er en japansk matrett, kjent for sin rike, søte saus. Denne retten har opplevd en stor økning i popularitet rundt om i verden de siste årene, og har blitt en fast del av mange restaurantmenyer og hjemmelagede middager. De er en fantastisk mix av grillet kjøtt, grønnsaker og en deilig teriyakisaus som har en unik smak og aroma.

Selv om det kan synes at teriyakipinner er kompliserte å lage, er de faktisk ganske enkle. Det kreves ingen fancy verktøy eller ingredienser, og de kan lett tilpasses etter dine egne smakspreferanser. Teriyakipinner kan lages med ulike typer kjøtt som kylling, biff, svin eller til og med fisk. Grønnsaker som paprika, løk, squash og sopp er ofte inkludert for å adderere næringsverdien, samt gir et snev av farge og tekstur til retten.

Det som virkelig gjør teriyakipinner så utrolig deilige er teriyakisausen. Denne sausen er laget ved å kombinere soyasaus, mirin (en søt risvin), sukker og fersk ingefær. Denne blandingen blir deretter kokt til den blir tykk og sirupaktig, noe som gir den en rik og fyldig smak. Et annet viktig element i teriyakipinnene er selve pinnene. Pinnene, eller «spiddene», er laget av bambus og bidrar til å holde kjøttet og grønnsakene sammen under matlagingen, samt gir en mystisk og tradisjonell berøringsfølelse av retten.

For å lage teriyakipinner, marinerer du først kjøttet og grønnsakene i teriyakisausen. Deretter trer du dem på bambuspinnene, og til slutt griller du dem til de er pent brunet og kjøttet er fullstendig stekt. Hele prosessen tar bare omkring 30 minutter, noe som gjør teriyakipinner til en rask og enkel middagsløsning.

Teriyakipinner er mer enn bare en deilig matrett; de er også en ypperlig måte å oppleve og utforske den japanske kulturen. De reflekterer den japanske tradisjonen for enkelhet og minimalisme i matlaging, samtidig som de bringer frem smaker og teksturer som er umiskjennelig japanske. Så neste gang du er i humør for noe litt annerledes til middag, hvorfor ikke prøve teriyakipinner? De er ikke bare velsmakende, men også en fantastisk måte å dykke inn i en annen kultur sin matverden.