Ingredienser:

Forrett: Kamskjell med sesamfrø: Kjøpte frosne kamskjell, tinte dem. Tok på salt og pepper, rullet dem i sesamfrø. Stekte dem et par minutter. Servert med litt salat og sitron (to kamskjell til hver) Hovedrett: Kalkunfilet med fløtegratinerte poteter og brokkolipurè Marinerte kalkunfileten (bryst, 1,2 kg) i olje, estragon, hvitløk og sitronsaft, salt og pepper. La alt i leirgryta, helte hvitvin over. Sto i 1 1/2 time på 200 grader (satt inn i kald ovn). Fløtegratinerte poteter med masse hvitløk Kokte brokkoli, moste i food prosessor med litt fløte/melk, salt & pepper. serverte ikke med saus, da det er mye saus i potetene og purèen. Dessert: Hermetiske pærer m/After Eight: Legg pærene flatt i en ildfastform. Legg en After Eight oppå hver pære, sett i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til sjokoladen er smeltet. Serveres med krem.

Tilberedning:

Nam!

Om Tre retters middag

En ”tre retters middag” er en tradisjonell måte å lage et måltid på som består av en forrett, hovedrett og dessert. Kommunisert riktig kan denne middagsstrukturen skape en fornemmelse av eleganse, raffinement og god smak. Fra å sette tonen med en utsøkt forrett, bidra til den overordnede stemningen med en tilfredsstillende hovedrett, og avslutte med en søt dessert, gir disse tre trinnene mulighet for å tilfredsstille en rekke smaksløker.

For motorer i gastronomiske universer kan en forrett være en elegant måte å starte et måltid på, som å vekke appetitten og forberede ganen for de påfølgende rettene. Det er mange forskjellige typer forretter, fra enkle supper og salater til mer komplekse sjømatretter eller pâté. Nøkkelen her er å velge noe lett og elegant som ikke vil dominere smaksløkene og overvelde hovedretten.

Det neste trinnet i en tre-retters middag er hovedretten. Dette er typisk det mest substansielle elementet i måltidet, og er ofte sentrert rundt en proteinkilde som kjøtt, fisk eller en vegetarisk alternativ. Komplimenterende sider av grønnsaker, poteter, ris eller pasta serveres vanligvis sammen med hovedretten. Kombinasjonen av en saftig biff, torsk eller stekt grønnsaker, avhengig av preferanse og valg, med svimlende tilbehør kan danne et komplett og tilfredsstillende måltid.

Den tredje og siste delen av en tre-retters middag er desserten. Desserten symboliserer avslutningen på måltidet, og kommer ofte til bordet etter andre kurs. Det er et bredt utvalg av desserter å velge mellom, inkludert kaker, is, frukt, desserter, sjokolade og mye mer. Valg av dessert kan variere sterkt avhengig av sesongen, selve hovedretten og personlige preferanser.

En vellykket tre-retters middag krever balanse, variasjon og en forståelse av hvordan forskjellige smaker komplimenterer hverandre. Det er viktig å sørge for at måltidet ikke er for tungt eller for lett, og at det gir en god variasjon av smaker og teksturer.

Til slutt, husk at det er rom for kreativitet når det gjelder å organisere en tre-retters middag. Uttrykk din kulinariske personlighet ved å eksperimentere med uvanlige ingredienser, utforske nye oppskrifter eller bruke tradisjonelle retter på innovative måter. En velplanlagt og gjennomført tre-retters middag vil ikke bare tilfredsstille sulten, men også gi en komplett og minneverdig gastronomisk opplevelse.