Terte med parfaitis

Ingredienser
4 eggehviter 2 dl. sukker 175 gr. malte mandler eller nøtter 2 ss. potetmel Parfait: 4 eggeplommer 1 helt egg 1 ¼ dl. sukker 5 dl. kremfløte Baileys og Kahlualikør
Tilberedning
Stivpisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt etter litt, og visp til marengsen er stiv og blank. Vend forsiktig i mandler og potetmel. Tegn to ringer på bakepapirkledd plate, bre røren utover (ca. 1 cm. tykt lag). Dryss hakkede hasselnøtter over den ene bunnen. Stek bunnene ved 175 grader, ca. 25 minutter. Parfait: Pisk eggeplommer, egg og sukker hvitt og luftigt.. Pisk fløten lett og bland den i. Del massen i to portioner og smak til den ene portionen med de to likørene. Bruk en springform, legg den bunnen som ikke er drysset med nøtter i bunnen av formen. Bred likørparfaiten over og sett den i fryseren. Frys også den andre portion parfait. Ta den ut av fryseren og la den tine en anelse opp, så den kan bres ut over den frosne terte i enda et lag. Legg bunnen med nøtter på og frys hele terten på ny. Innen serveringen garneres terten med litt pisket kremfløte, smeltet sjokolade og evt. et mynteblad.

Mer om emnet: Terte med parfaitis

Terte med parfaitis er en spennende dessert som kombinerer en sprø tertebunn med en kremaktig og rik parfaitis. Dette er en spesiell dessert som vil vekke enhver matelskers spenning. Valget av parfaitis kan variere avhengig av smak. De mest populære variantene er vanilje, sjokolade, frukt og bærsmaker. Parfaitisens sødme og kremet tekstur balanserer den sprø bunnens tekstur, skaper en uforglemmelig smaksopplevelse.

Parfaitis i en terte er ikke bare en dessert, men også et dekorativt element på et middagsbord. Den skaper en attraktiv, kreativ finish som sikkert vil imponere gjestene. Ved hjelp av ulike tilsetningsstoffer kan du lage ulike farger av parfait, som gir en flott kontrast mot den dype, rike fargen av terteskallet. For å lage det enda mer eye-catchy, kan det bli beriket med sjokoladebiter, bær eller nøtter.

Å lage terte med parfaitis hjemme kan virke komplisert ved første øyekast, men med riktig tilnærming og god organisasjon, vil du kunne mestre oppskriften. Hemmeligheten ligger i å skape en terte bunn som er både crunchy og velsmakende, samt å lage en parfaitis som er kremaktig og smelter i munnen.

Selv om terte med parfaitis generelt serveres som en dessert, kan den også tjene som en flott snacks eller til og med et lett måltid, avhengig av ingrediensene som brukes. Parfaitis kan erstattes eller forbedret med tillegg av frukt eller bær, som aprikoser, blåbær eller jordbær.

Med sin unike blanding av smaker og teksturer, er terte med parfaitis virkelig noe man må prøve. Enten du er en dessertelsker, en eventyrlysten foodie eller bare på utkikk etter noe nytt å prøve, vil denne spennende desserten helt sikkert stille din søte tann.

Legg igjen en kommentar