4 eggehviter
2 dl. sukker
175 gr. malte mandler eller nøtter
2 ss. potetmel
Parfait:
4 eggeplommer
1 helt egg
1 ¼ dl. sukker
5 dl. kremfløte
Baileys og Kahlualikør
Stivpisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt etter litt, og visp til marengsen er
stiv og blank.
Vend forsiktig i mandler og potetmel.
Tegn to ringer på bakepapirkledd plate, bre røren utover (ca. 1 cm. tykt
lag).
Dryss hakkede hasselnøtter over den ene bunnen.
Stek bunnene ved 175 grader, ca. 25 minutter.
Parfait:
Pisk eggeplommer, egg og sukker hvitt og luftigt..
Pisk fløten lett og bland den i.
Del massen i to portioner og smak til den ene portionen med de to
likørene.
Bruk en springform, legg den bunnen som ikke er drysset med nøtter i
bunnen av formen.
Bred likørparfaiten over og sett den i fryseren.
Frys også den andre portion parfait.
Ta den ut av fryseren og la den tine en anelse opp, så den kan bres ut over
den frosne terte i enda et lag.
Legg bunnen med nøtter på og frys hele terten på ny.
Innen serveringen garneres terten med litt pisket kremfløte, smeltet
sjokolade og evt. et mynteblad.