Ingredienser

1 kilo blåskjell

2 dl hvitvin

2 limeblad, eller 1 ts revet lime- eller sitronskall

2 fedd hvitløk

2 cm av en ingefærknoll

2 små thaichili, eller det du finner

1 bunt brokkoli

Litt koriander

Tilberedning

Vask blåskjellene i rennende, kaldt vann. Hvis det er noen skjell som ikke lukker seg i møtet med vann, bør du kaste dem.
Knus hvitløk, hakk ingefær og skjær chili i tynne skiver. Damp blåskjellene i ei gryte med hvitvin, limeblad, hvitløk, ingefær og chili. Hell kraften over i en bolle. Rens skjellene og legg dem til side. Fjern den tjukke stilken på brokkolien og kok den i lettsaltet vann i 4 minutter og la renne av seg i et dørslag.
Ha kraft, blåskjell og brokkoli i ei gryte. Kok opp og server med litt koriander oppå.