Tiramisu 2

Ingredienser

4 eggeplommer
4 ss farin
500 gr. mascarponeost (2 pk)
4 dl kald espresso
3/4 dl konjakk
150 gr. fingerkjeks/ladyfingers ( 1 pk skulle holde)

kakao til å strø over

Tilberedning

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
Skjær i mascarponeosten, em spiseskje om gangen.
Ha en flat form klar. Bland kald espresso med konjakk og dypp halvparten av fingerkjeksen raskt i væsken. Kle formen med den dynkede kjeksen.

Legg over halvparten av mascarponekremen, stryk den glatt.
Dypp så resten av kjeksen raskt i espresso/konjakkblandingen, legg den på kremen og ha til slutt resten av kremen over.

La kaken stå tildekket i ca 5 timer i kjøleskapet. Pudre med kakao før servering.

Dersom du ikke får tak i mascarponeost kan du bruke like deler kremost og creme fraiche (men jeg har sett osten både på OBS og Mega…). Fingerkjeks kan erstattes md strimler av sukkerbrød.

Legg igjen en kommentar