Ingredienser

Bruk fingerkjeks som kake.

Dynkekraft
1 ½ dl sterk kaffe
1 dl Marsala

Bland dette godt. Har du ikke Marsala kan man bruke Madeira, men da blir det ikke riktig!

3 ss bakekakao

Mascarponekrem
2 eggeplommer
2 ss sukker
2 ss konjakk
2 plater gelatin
250 g Mascarpone
2 eggehviter

Tilberedning

Bløtlegg geltinen i 1 dl vann i 10 minutter. Kryst dem godt og varm 1 ss vann og gelatinen forsiktig i en gryte til gelatinen har smeltet. Rør forsiktig inn 1 ss Mascarpone. (Slik at det er nesten uten klumper). Mascarponen has i for at du skal få større molekyler slik at gelatinen ikke legger seg som en klump på bunnen.

Lag eggedosis av eggeplommer og sukker (gjør dette mens gelatinen bløtlegges), bland i konjakk og gelatinblandingen. Bland i Mascarpone og rør godt om. Stivpisk 2 eggehviter og fold dette forsiktig inn i kremen.

Montering av kaken
Dynk fingerkjeksene godt i dynkekraften (legg kjeksene på en flat tallerken og hell kraften over. Kjeksene bør stå i 10 minutter, minst!) Legg et lag med kjeks i bunden av en bolle. Husk at kjeksene skal være soggy, så det kan lønne seg å bruke en stekespade til å ta dem over i bollen! Deretter tar du et lag med mascarponekrem og et godt dryss med kakao. Fortsett til alle ingrediensene er brukt opp. Kakao haes i på toppen.

Sett kaken kaldt og server først etter et par timer.