4 eggeplommer
4 ss farin
500 gr. mascarponeost (2 pk)
4 dl kald espresso
3/4 dl konjakk
150 gr. fingerkjeks/ladyfingers ( 1 pk skulle holde)
kakao til å strø over
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis.
Skjær i mascarponeosten, em spiseskje om gangen.
Ha en flat form klar. Bland kald espresso med konjakk og dypp halvparten av fingerkjeksen raskt i væsken. Kle formen med den dynkede kjeksen.
Legg over halvparten av mascarponekremen, stryk den glatt.
Dypp så resten av kjeksen raskt i espresso/konjakkblandingen, legg den på kremen og ha til slutt resten av kremen over.
La kaken stå tildekket i ca 5 timer i kjøleskapet. Pudre med kakao før servering.
Dersom du ikke får tak i mascarponeost kan du bruke like deler kremost og creme fraiche (men jeg har sett osten både på OBS og Mega…). Fingerkjeks kan erstattes md strimler av sukkerbrød.