700 g tomater
2 ss vegetabilsk olje
1 laurbærblad
4 vårløk, hakket
1 ts salt
1 hvitløkfedd, presset
1 ts knuste svartpepperkorn
2 ss hakket frisk koriander
7,5 dl vann
1 ss maisenna
2 ss kremfløte til garnering
brød
Flå tomatene. Legg dem i kokende vann i 20-30 sekunder, så i kaldt vann. Når tomatene har kjølnet, trekkes skinnet lett av, og de hakkes.
Varm oljen i kjelen og fres tomatene, laurbærblad og vårløk til alt er mykt. Tilsett salt, hvitløk, pepperkorn og koriander, og hell til slutt i vannet. Bring til kokepunktet, slå ned varmen og la det småkoke i 15-20 minutter.
Rør maisennaen ut i litt vann. Ta suppen av platen, sil den, tilsett maisennablandingen og ha den opp i kjelen, og la suppen koke i ca 3 minutter til den er tykk og jevn.
Hell suppen opp i varme, dype tallerkener og garner med en fløteskvett. Serveres umiddelbart, eventuelt med ferskt brød til.