Ingredienser
800 g hjortestek 1 ss margarin eller smør 1 ts salt 2 krm rosmarin 2 krm basilikum pepper fra kvern 1 boks knuste tomater, 400 g 1 dl crème fraîche 1-2 ss maisennajevning
Tilberedning
Rens og bind steken om nødvendig. Brun den i matfett i en gryte. Bland krydderne og strø over steken. Hell tomatene i gryten. La steken surre under lokk på svak varme på plate, eller i ovn ved 175 C på nederste rille i ca 1 1/2 time. Kjøttemperaturen skal være 72 C. Ta opp steken og pakk den inn i folie. Rør inn crème fraîche i tomatsjyen og jevn eventuelt med maisenna. Skjær steken i tynne skiver og server med pasta, saus og en salat.

Mer om emnet: Tomatbraisert hjortestek

Tomatbraisert hjortestek, også kjent som viltgryte, er en tradisjonell skandinavisk rett rik på smak og ernæring. Denne retten gir en unik mulighet til å utforske natur og kulturen i Norge. Hjortekjøtt som brukes i denne retten kommer vanligvis fra de frie rådyr-, elg- eller hjortene som går i de norske skogene.

Det unike ved en tomatbraisert hjortestek er dens sakte kokingsteknikk som ivaretar all smak og næringsverdi av hjortekjøttet. Rettens essens ligger i dens tilberedning der ingrediensene får tilstrekkelig tid til å få ut sin fulle smakspotensial. Kjøttet blir mørnet over lang tid med tomatene, noe som resulterer i en kraftig gryte fullpakket med robuste smaker.

Det å tilsette tomater i en hjortestek kan høres litt uvanlig ut. Men dette gir en deilig smakskontrast. Tomaters naturlige syre bidrar til å bryte ned proteiner i kjøttet, noe som gjør det mørere, samtidig som tomater selv blir til en rik saus som komplimenterer hjortekjøttets unike smak.

Tomatbraisert hjortestek er en rett som også er flott å servere under spesielle anledninger. Dette skyldes at rettens rike smak gjør den ideell for paring med både røde og hvite viner.

Til slutt, en tomatbraisert hjortestek er både næringsrik og deilig. Med sin unike kombinasjon av ingredienser, skiller denne retten seg ut i det norske kjøkkenet. Neste gang du har hjortekjøtt til disposisjon, gir tomatbraisert hjortestek en spennende twist på den tradisjonelle grunnoppskriften.