Ingredienser
800 g benfri bogstek av hjort 5 dl vann 1 buljongterning 2 ss olje 1/2 dl honning 1 ts salt pepper fra kvern 2 krm timian 2 krm koriander 1 krm krydderblanding 2 laurbærblader
Tilberedning
Rens bogsteken og bind den opp. Kok opp vann og buljongterning i en gryte. Legg i kjøttet og la det syde i ca 10 minutter. Ta opp steken og la den renne godt av. Legg steken i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer. Bland olje, honning og krydder og smør det over steken. Sett steken i forvarmet ovn ved 175 C på nederste rille, og stek den i ca 1 1/2 time. Spe etter halve tiden med bulljong og øs den av og til under resten av steketiden. Når steketermometeret viser 75 C er steken ferdig. Sil buljongen og lag en lett sjysaus. Skjær steken i skiver og server med buljongkokte grønnsaker.

Mer om emnet: Urtebakt hjortebog

Urtebakt hjortebog er en tradisjonell rett, spesielt populær i Norge, som bruker bog av hjort som hovedingrediensen. Retten representerer det perfekte sammenspillet mellom viltets rustikke smak og friske urter, noe som skaper en uforglemmelig kulinarisk opplevelse.

Tilberedningen av denne retten starter med en god marinering. Hjortebogen blir ofte marinert over natten i en blanding av olivenolje, hvitløk, rosmarin, timian og andre urter etter kokkens valg. Den lange marineringstiden gir kjøttet en dyp og intens aroma og gjør det mer mørnet og smakfullt.

En annen viktig del av tilberedningen er stekingen. Urtebakt hjortebog stekes normalt på lav varme i lang tid for å sikre at kjøttet blir mørt og saftig. Stekeprosessen kan være tidkrevende, men resultatet er vel verdt ventetiden. Noen kokker foretrekker også å tilføre retten en ekstra dimensjon ved å tilsette en skvett rødvin mot slutten av steketiden.

Urter spiller en nøkkelrolle ikke bare i marinering, men også i sausen som serveres sammen med urtebakt hjortebog. Sausen blir ofte laget ved å redusere stekesjyen med hønsebuljong og rødvin til en tykk konsistens. Til slutt blir den smaksatt med friske urter som rosmarin og timian.

Å servere urtebakt hjortebog er en kunst i seg selv. Denne retten kan serveres med ulike tilbehør etter eget ønske, men de mest populære valgene er poteter og grønnsaker. Hvis du vil nyte viltkjøtt på sitt beste, er urtebakt hjortebog et velprøvd og elsket valg. Retten har noe å tilby for enhver smak, fra den robuste smaken av viltkjøtt til den friske og aromatiske karakteren av urter.