Ingredienser
1 pk hjorteskav 1-2 ss margarin eller smør 1 løk i båter 2 gulrøtter 1 bunt persille 5-8 knuste einerbær 1/2 krm timian 1 hvitløkfedd 3 dl grønnsakbuljong salt pepper
Tilberedning
Halvtin eventuelt skavet. Brun det i matfett i en stekepanne på sterk varme. Skill det med en stekespade etter hvert som det tiner. Legg løkbåter, tynne gulrotskiver og småskårne stilker av persille i pannen. Spar selve persillekruset til å strø over retten. Tilsett einerbær, timian og et helt hvitløkfedd. Hell i buljongen og la det småkoke under lokk i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper og strø over persille. Server med kokt pasta eller ris.

Mer om emnet: Viltkrydret hjorteskavpanne

Viltkrydret hjorteskavpanne er en populær rett blant mange nordmenn, spesielt de som bor i områdene der hjort er rikelig.

Hjorteskav er et utvalg av tynne, sarte stykker av hjortekjøtt som er kuttet på tvers av kornet. Dette gjør kjøttet spesielt mør og deilig, noe som bidrar til populariteten til retten. Videre er det viktig å krydre kjøttet før steking for å fremheve den unike smaken av vilt. Enkelte tradisjonelle krydder inkluderer rosmarin, timian og einer, men dette kan selvfølgelig varieres etter smak.

Tilberedningen av hjorteskavpanne er også en kombinasjon av norske kokekunst tradisjoner og nøysomhet. Kjøttet er først brunet raskt på høy varme for å låse inn saftene, og deretter sakte kokt med grønnsaker og krydder. Denne metoden gir en rik, robust smak som virkelig fremhever kvaliteten på kjøttet.

På grunn av dens popularitet, er det nå også mulig å finne frossen hjorteskav i mange matbutikker rundt om i landet. Dette gjør det enklere enn noensinne å lage din egen hjorteskavpanne hjemme. Men det er viktig å huske på at frossent kjøtt trenger å tines sakte i kjøleskapet for å sikre best mulig smak og tekstur.

Samlet sett er viltkrydret hjorteskavpanne en autentisk, norsk rett som virkelig viser den utrolige smaken og kvaliteten på vårt lokale, norske hjortekjøtt. Det er en vinterfavoritt som passer perfekt på kalde, norske kvelder.

I løpet av de siste årene har retten også vunnet popularitet utenfor Norge, og blitt et kulinarisk symbol for vår nordiske kultur og tradisjon.