Ingredienser

4 Skiver Brød
2 Mozzarella-kuler i lake
Ruccola (salatsennep)
Salt og pepper

Basilikum og tomat-majones:
1/2 Eggeplomme
1/2 ts Fransk sennep, fin
1 dl Solsikkeolje
1/4 dl Vann
Salt og pepper
1/4 dl Eplecidereddik
1/8 Hvitløkbåt
1/2 dl Ruccola (salatsennep)
2 kv Basilikum, frisk
15 g Soltørkede tomater
2 ss Olivenolje

Marinerte tomater:
4 Tomater
2 ss Balsamico-eddik
1/2 ts Honning
2 ss Rødløk
Salt og nykvernet pepper
5 ss Olje

Tilberedning

Smør basilikum og tomat-majones på alle brødskivene. Skjær mozarella i skiver. Ha litt ruccola på halvparten av skivene og legg mozarella oppå. Strø litt salt og pepper over. Topp skivene med de marinerte tomatene. Bruk ikke marinaden til tomatene på sandwichen.

Legg lokket, den andre halvparten av brødskivene, på toppen.

Framgangsmåte Basilikum og tomat-majones :

Visp eggeplomme og sennep. Spe på med solsikkeolje og vann. Smak til med salt og pepper. Spe på med eplecidereddik.

Tilsett hvitløk, ruccola, basilikum, soltørket tomat og kjør dette i blender/food prosessor. Spe på med olivenolje i en tynn stråle.

Dressingen skal ha en fast konsistens som en majones.

Framgangsmåte Marinerte tomater :

Finhakk rødløk (sjalottløk kan også brukes). Bland løk, honning, balsamicoeddik og litt salt. Det lønner seg å røre ut saltet før du tilsetter oljen. Krydre med litt pepper. Rør i dressingen til eddik og olje binder seg.

Del tomatene i så store biter som du foretrekker, og vend dem i dressingen. La tomatene stå å trekke i dressingen en ½ time.