Ingredienser

2-3 ss smør
2 dl lettfløte/fløtemelk
2 gulrøtter
2 persillerøtter
2 stilker selleri
4-6 poteter
600-800 g torskefilet
2 dl revet ost
salt
grovmalt pepper
finhakket gressløk

Tilberedning

Kok opp smør og fløte. Skjær grønnsaker og poteter i tynne strimler og la dem koke i sausen i 2-3 minutter.

Skjær torskefiletene i skiver og legg i et ildfast fat. Dryss over salt, pepper og revet hvit ost. Stek/gratiner i stekeovn ved 200oC i 10-12 minutter til fisken er gjennomkokt og osten smeltet.

Ta opp grønnsakene og kok inn sausen, sausen kan evt. jevnes med litt maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak sausen til med gressløk, salt og pepper.

Server den ostegratinerte torsken på potet- og grønnsaksengen.