Ingredienser

250 g melis
250 g malte mandler
5 eggehviter
80g melis
1.25 dl vann
5 eggeplommer
200g mykt smør
1 dl nesquick/sjokolademelkpulver

Tilberedning

Sjokoladepastalokk av 400 g mørk kokesjokolade og 250g lys sirup, og litt marsipan. NB! Bør lages dagen før kaken skal pyntes!

Pisk eggehviter stive, bland i melis litt etter litt og visp til stiv marengs. Rør forsiktig inn mandlene. Stek ved 160 grader i ca. 45 minutter i 25cm springform. Avkjøles.
Melis og ann kokes til det begynner å tykne, avkjøl endel. Pisk smør og eggeplommer – en av gangen. Ha i sjokolademelkpulver. Tilsett sukkerlaken sakte mens du pisker blandingen.
Kremen smøres på mandelbunnen. Sett til avkjøling.
Smelt 400g kokesjokolade (i vannbad hvis du ikke er optimist og bruker mikro – det skjærer seg ofte). Tilsett 250 g lys sirup når sjokoladen er smeltet. Sett i kjøleskap over natta. Når blandingen tas ut av kjøleskapet er den stein hard – dette er helt normalt! Putt gryten litt i varmt vann i vasken, så slipper klumpen gryta. Kna den endel, så blir den etterhvert ganske smidig men klissete. Sjokoladepastaen er enklere å håndtere og lage til et lokk hvis du tilsetter litt marsipan. Gjerne Pals overtrekksmarsipan (ref. min historie i en annen tråd om klinete marsipan og Rema1000-poser ). Ha i max 1/3 marsipan til 2/3 sjokoladepasta. Bland dette godt sammen. Kjevle til et lokk ca. 3-4 mm tykt. Det er viktig at underlaget er veldig glatt, og bruk gjerne plast eller bakepapir på sjokoladepastaen når den kjevles – den henger veldig lett fast.
Lag lokk og ha på kaka. Er det sjokoladepasta til overs kan de brukes til å lage roser og annen pynt til kaka.