Ingredienser

250 g melis
250 g malte mandler
5 eggehviter
80 g melis
1 1/4 dl. vann
5 eggeplommer
200 g mykt smør
1 dl. nesquick

Marsipanlokk
Smeltet sjokolade eller lokk av sjokoladepasta

Tilberedning

Pisk eggehvitene stive, bland i melis litt etter litt til stiv marengs. Rør forsiktig inn mandlene. Stekes ved 160 grader i ca 45 min. i en 25 cm. form. Avkjøles.

Melis og vann kokes til det begynner å tykne. Smøret piskes med eggeplommene, ett av gangen. Ha i nequick. Tilsett sukkerlaken mens du pisker.
Trøffelkremen smøres på nøttebunnen. Kjevle et tynt marsipanlokk og legg over. Smeltet sjokolade helles over til slutt og smøres jevnt utover. Eller du kan kjevle et lokk av sjokoladepasta som legges over marsipanen og skjæres til.

Sjokoladepasta:
(kan brukes som marsipan, kjempe gøy å jobbe med)

250 g sirup blandes i 400 g smeltet sjokolade.
Sett deigen kaldt til dagen etter. Deigen er nå hard, og må arbeides myk. Skal du lage lokk til en kake, lønner det seg å kjevle den ut mellom plast. Husk å løsne på lokket en gang iblant for så å kjevle videre.