Tropisk aroma

Ingredienser

Springform, ca 22 cm
125 g romtemperert smør (ikke margarin)
3 dl sukker
4 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts reven/malt muskatnøtt
1 ts malt kanel
2 1/2 dl melk
3 ss kakao
Glasur:
100 g smør
6 dl melis
2 1/2 ss kakao
ev. 1 ts vaniljesukker
ca. 4 ss sterk, kald kaffe (ev. 1-2 ts pulverkaffe utrørt i lunkent vann).

Tilberedning

1, kakebunn:
Varm stekeovnen til 175 grader C. Smør springformen eller spenn fast et stykke bakepapir i bunnen. Visp smør og sukker lenge, til løs smørkrem. Visp inn ett egg om gangen, visp godt slik at kremen ikke skiller seg.
2.
Bland mel, bakepulver, muskat og kanel i en annen bolle. Sikt dette i smørkremen og rør det inn, vekselsvis med melken. Ta 1/3 av røren over i en annen bolle. Rør siktet kakao i resten, til en jevn røre uten kakaoklumper.
3.
Fordel halvparten av den mørke røren i bunnen av formen. Legg den lyse røren i klatter oppå. Fordel resten av den mørke røren over.
4.
Stek kaken på nest nederste rille i ca. 1 time. Avkjøl den i formen over rist.
Glasur:
Ha ingrediensene i en bolle. Bland forsiktig til å begynne med. Visp så til glasuren er fyldig og kremet. Smør den over kald kake.
Pynt gjerne med ev. sjokoladebiter etter smak.

En kommentar om “Tropisk aroma”

Legg igjen en kommentar