Tyrkiske-pepperkakerIngredienser: 210 g mørk sirup 150 g Tyrkisk pepper-drops 150 g Melange i folie 1 egg, lett pisket 420 g hvetemel 4 g ingefær, malt 4 g stjerneanis, malt 16 g natron Tilberedning: Mørk sirup og Tyrkisk pepper-drops varmes til dropsene har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget. Bland sammen mel, natron og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle, og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer. Kjevles ca. tre mm tykkelse, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader i seks-ti minutter. Hvis du ønsker å bake inn drops i kakene er dette fint mulig. Stikk ut et hull, ca. to cm midt i kakene, og legg et drops i hullet. Dropset vil smelte når kaken stekes, og stivne når kakene blir kalde. Husk å smøre papiret med Melange når du gjør dette, ellers vil dropset sitte fast. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter avkjøling.

Mer om Tyrkiske pepperkaker

H3: Historien om Tyrkiske pepperkaker

De fleste av oss tenker nok på jul og hyggelige stunder på kjøkkenet når vi hører ordet pepperkaker. Men hva med å tilføre litt ekstra krydder og vri til den tradisjonelle oppskriften? Tyrkiske pepperkaker, eller «Türkisk Peber» som de er bedre kjent som i Skandinavia, gir en unik vri på det tradisjonelle bakverket.

Historien om Tyrkiske pepperkaker strekker seg tilbake til 1963, da det Svenska lakris- og pastilleselskapet Fazer lanserte dette produktet. Navnet kommer av en historisk forestilling om at Tyrkia var en eksotisk og mystisk plass med uendelige mengder krydder og smaker. Denne myten ble videreformidlet i form av Tyrkiske pepperkaker.

H3: Smaken av Tyrkiske pepperkaker

Tyrkiske pepperkaker har en unik smak sammensatt av både søtt, surt og krydret. I tillegg til den søte og velkjente smaken av pepperkaker, tilfører Türkisk Peber en varm og fyldig lakrissmak med hint av salt. Dette gir en uventet og frisk kontrast til den søte kakene. Dessuten er det mange som mener at nettopp denne kombinasjonen av søtt, salt og sterkt skillet Tyrkisk Peber ut i mengden av konfekteri.

H3: Bruk av Tyrkiske pepperkaker

Türkisk Peber er ikke bare en snop, men brukes også i kreativ baking. Overrask gjerne dine gjester med Tyrkiske pepperkakehus eller Tyrkiske pepperkakecookies denne julen. Du kan til og med lage en dessert ved å smuldre Tyrkiske pepperkaker over iskrem. Mulighetene er uendelige når det kommer til å eksperimentere med dette unike bakeriet.

Tyrkisk Peber kan også brukes som en uvanlig, men deilig smakspsyker i både muffins, brownies og sjokoladekaker. I Skandinavia er det et populært innslag i adventstiden og den helt spesielle smaken sørger for at den kjennes igjen blant alle de andre søtsakene.

H3: Tyrkiske pepperkaker rundt om i verden

Selv om de bærer navnet Tyrkisk, er denne mørke og søt-lakrisen mest kjent og elsket i nordiske land. Men i dag kan du finne Tyrkiske pepperkaker på supermarkeder rundt om i hele verden. Så neste gang du er på utkikk etter en smakfull og annerledes julesnacks, hvorfor ikke prøve Tyrkiske pepperkaker?

I alt ble Tyrkiske Pepperkaker raskt en favoritt etter lanseringen på midten av 60-tallet og har beholdt sin popularitet siden. Deres unike kombinasjon av smaker gjør de til et utmerket valg for de som ønsker å prøve noe nytt og spennende denne julen, enten som en del av et kreativt bakverk eller rett og slett som en velsmakende julesnacks.