Ingredienser:
210 g mørk sirup
150 g Tyrkisk pepper-drops
150 g Melange i folie
1 egg, lett pisket
420 g hvetemel
4 g ingefær, malt
4 g stjerneanis, malt
16 g natron
Tilberedning:
Mørk sirup og Tyrkisk pepper-drops varmes til dropsene har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
Bland sammen mel, natron og resten av krydderne. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle, og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst tolv timer.
Kjevles ca. tre mm tykkelse, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader i seks-ti minutter.
Hvis du ønsker å bake inn drops i kakene er dette fint mulig. Stikk ut et hull, ca.
to cm midt i kakene, og legg et drops i hullet. Dropset vil smelte når kaken stekes, og stivne når kakene blir kalde. Husk å smøre papiret med Melange når du gjør dette, ellers vil dropset sitte fast. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter avkjøling.