Vaffelhjerte med potet

Ingredienser
60 g mel ½ ts bakepulver 1 dl melk 1 ss vann 1 egg 30 g smeltet smør 2 vårløk 1 rå potet 60-100 g Tabasco Salt og hvit pepper Cremè fraiche Lodderogn Rødløk Kjørvel Sitron
Tilberedning
Riv poteten og la den renne av litt i en sil. Bland mel og bakepulver, rør i melken litt om gangen, sammen med vann og egg. Rør inn det smeltede smøret. Hakk vårløken fint, og bland inn. La røren stå i 20 minutter. Bland inn revet potet, smak til med salt, nykvernet hvit pepper og noen dråper tabasco. Er røren for tykk, spe med 1-2 ss melk. Stek i vaffeljern til gyldenbrune og sprø. Server straks. Legg opp med 1 skje cremè fraiche på hvert vaffelhjerte, topp med 1 skje lodderogn, dryss over finhakket rødløk og pynt med frisk kjørvel. Sitron hører med.

Mer om Vaffelhjerte med potet

Vaffelhjerte med potet er et interessant og uvanlig begrep som mange kanskje ikke har hørt om. Dette retter seg primært til et spennende kulinarisk skift i norske hjem. Potetvarianter av vaffel er en nyskapende måte å bruke denne allsidige grønnsaken på, og gir et unikt og deilig alternativ til den tradisjonelle sukkersøte vaffelen.

En potetvaffel kan lages med en rekke forskjellige typer poteter, men de mest populære er melne poteter som gir en flott tekstur når de rives. For å lage vaffelhjerte med potet, starter du med å skrelle og rive potetene i tynne strimler. Deretter blandes potet, mel, egg og melk sammen for å lage en tykk røre. Noen velger også å tilsette urter eller krydder for ekstra smak. Røren helles i et vaffeljern og stekes til vaffelen er gylden og sprø.

Men hva serverer man til en potetvaffel? Mulighetene er uendelige. De kan spises som de er, med en enkel klatt smør eller et dryss salt. Mange liker å servere dem med stekte sopp eller bacon, kanskje med litt rømme eller creme fraiche på siden. De er også gode med pålegg som røkelaks eller skinke. For vegetarer, er potetvaffel perfekt med avokado eller grillet grønnsaker. Selvfølgelig kan du også eksperimentere med dine egne favorittilsetninger for å lage din perfekte potetvaffel.

En interessant aspekt ved potetvaffel er dens allsidighet. Mens den tradisjonelle belgiske vaffelen ofte er søt og serveres med frukt og sjokoladesaus, kan potetvaffelen være enten søt eller salt, avhengig av tilsetningene. Det kan være en god idé å lage en blandet gruppe hvis du har gjester med forskjellige smakspreferanser.

Utvalget av poteter i Norge gjør dette til en særlig interessant rett å utforske. Ulike potetsorter som Asterix, Kerrs Pink eller Mandel kan alle brukes til å lage en deilig vaffel. Husk at variasjonen i smak, tekstur og fuktighetsinnhold vil påvirke det endelige resultatet, så det kan være gøy å eksperimentere med forskjellige potetvarianter for å oppdage din favoritt.

Potetvaffel symboliserer virkelig innovasjonen i det moderne norske kjøkken, og bringer en gammeldags favoritt til neste nivå. Hvorvidt vaffelhjerte med potet vil fortsette å stige i popularitet gjenstår å se, men med sin unike blanding av smak og tekstur, har denne uvanlige vaffelvarianten sikkert en lys fremtid foran seg.

Legg igjen en kommentar