Alle har vel på ett eller annet tidspunkt sittet forventningsfulle rundt mors putrende vaffeljern og ventet på et rykende fersk vaffelhjerte. Enten med sukker, syltetøy eller brunost på, men visste du at man også kan spise vafler til middag? Det kan man nemlig, for vaflene kan med enkle grep brukes til så utrolig mye mer enn bare hyggemat.

Eksempelvis, hvis man kutter ut sukkeret, bruker grovt mel og tilsetter revne poteter i deigen, får man en vaffel som fint egner seg på middagstallerkenen. Gjerne med litt salat, stekt bacon og en klatt rømme til.

Eller man kan droppe sukkeret og tilsette litt oregano istedenfor, legge på noen skiver med ost og skinke og vips, en pizzavaffel.

Ønsker man en vaffel til tursekken, kan man bruke grovt mel eller havregryn iblandet hakkede nøtter og rosiner, og man har en næringsrik vaffel som både smaker godt og gir litt ekstra energi underveis.

Har man først gang i vaffeljernet i forbindelse med middagen, kan man fortsette med de mer tradisjonelle vaflene til dessert. Gjerne lagt lag på lag med vekselvis syltetøy og eventuelt rømme i mellom. Og en god klatt med is på toppen.